Piyul: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Busur Piyul: ganti isi, replaced: cedhake → cedhaké
(→‎top: ganti isi, replaced: pamain → juru main)
(→‎Busur Piyul: ganti isi, replaced: cedhake → cedhaké)
 
== Busur Piyul ==
Busur piyul kapérang saka sawilah kayu lan pirang-pirang [[rambut]] [[jaran]] kang dipasang saka pucuk tekan pucuk. Ing salah siji pucuke diwènèhi [[sekrup]] kang minangka ngencengi (nalika arep digunakaké), utawa ngendhoni (nalika disimpen) rambut mau. Ing cedhakecedhaké sekrup ana cekelan [[jempol]] lan [[driji]] liyané.
 
Rambut kang minangka busur piyul iku biyasane saka rambut jaran [[putih]] lanang, amarga warna rambute [[putih]] semu [[emas]], nanging ana uga busur kang migunakaké senar saka bahan ''sintetis''. Yèn busur piyul asring digosok migunakaké gala ([[Basa Inggris]]: rosin) bakal ndadèkaké cengkremane busur ning senar dadi luwih stabil lan gampang diatur, ora gampang ucul, lan bisa uga ngrewangi tèhnik geter. Wilah kang digunakaké biyasane migunakaké kayu ''pernambuco'' supaya asile apik, utawa kayu ''brasil'' kang regane murah. Busur kang murahan biyasane migunakaké serat gelas. Ana uga saiki kang migunakaké serat karbon kanggo bahan gawé wilah busur piyul.
352.737

besutan