Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

→‎8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan: ganti isi, replaced: berkembang → tumuwuh (4)
(→‎8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan: éjaan, replaced: sajeroning wektu → ing sajeroning wektu)
(→‎8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan: ganti isi, replaced: berkembang → tumuwuh (4))
:* Target:
:** Ngembangaké dedagangan kabuka lan sistem kauangan sing adhedhasar aturan, bisa dinuga lan ora ana diskriminasi. Klebu komitmen marang pamaréntahan sing apik, pembangungan lan pangurangan tingkat kemiskinan kanthi [[nasional]] lan [[internasional]].
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan mirunggan nagara-nagara kurang berkembangtumuwuh, lan kabutuhan mirunggan saka nagara-nagara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki kalebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ngundhakaké pambebasan utang kanggo nagara mlarat sing utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo nagara sing duwé komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
:** Sacara komprehensif ngupayakaké pasetujon ngenani masalah utang nagara-nagara berkembangtumuwuh.
:** Ngadhepi kanthi komprehensif karo nagara berkembangtumuwuh kanthi masalah utang liwat tetimbangan nasional lan internasional supaya utang luwih bisa ditanggung ing sajeroning wektu sing dawa.
:** Ngembangaké usaha produktif sing pantes dilakoni déning kaum nom-noman
:** Kerja sama karo pihak pabrik [[obat]] supaya nyedhiakaké aksès obat wigati sing murah ing [[nagara berkembangtumuwuh]]
:** Kerjasama karo pihak swasta, yasa panyerapan kauntungan saka teknologi-teknologi anyar, mligi tèknologi informasi lan komunikasi.
 
352.737

besutan