Kodhak: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Sajarah Kodhak: ganti isi, replaced: berkembang → tumuwuh
c (ngganti tembung, replaced: negatif → négatif (3) using AWB)
(→‎Sajarah Kodhak: ganti isi, replaced: berkembang → tumuwuh)
 
== Sajarah Kodhak ==
Kodhak punika asalipun saking piranti ingkang sami ingkang dipunkenal kaliyan Kodhak Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kodhak punika awujud kotak kodhak ingkang dèrèng dipunjangkepi kaliyan filem kanggé nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kodhak obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kodhak obsurcura. Nanging bayangan ingkang dipunkhasilake boten tahan dangu, saéngga boten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing taun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kodhak daguerreotype lajeng berkembangtumuwuh dumados sapunika.<ref name="internet 2">[http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
== Perangan-Peranganipun Kodhak ==
352.737

besutan