Mi: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Jinis-jinise Mi: ganti isi, replaced: Bentuke → Dhapuré (3)
c (→‎Jinis-jinise Mi: clean up, replaced: rasane → rasané using AWB)
(→‎Jinis-jinise Mi: ganti isi, replaced: Bentuke → Dhapuré (3))
* Cellophane noodles utawa suun. Suun digawé saka campuran glepung kenthang lan glepung kacang ijo. Mi jinis iki teksture empuk banget, cocog kanggo olahan sop, suun goreng utawa kanggo isi [[pastel]]. Suun didol garingan, direndem sajeroning banyu panas nganti lembut lan suun wis siyap diolah.
* Mi ndhog, digawé saka glepung trigu jinis ''hard wheat'' lan akèh nganggo endhog. Biyasane didol garingan kanthi wujud bunder utawa gepeng.
* Hokkien Noodles utawa mi Hong Kong. BentukeDhapuré kaya mi endhog, bunder, lan alus. Biyasane didol kkanthi kaanan teles sajeroning wadhah kang kedhap udara. Mi iki cocog dogawé mi goreng atau mi godhog.
* [[Ramen]] utawa mi kriting Cina. Didol sajeroning kaanan garing ing wadhah mi instan. Cocok diolah dadi mi goreng utawa mi godhog.
* [[Rice stick noodles]] utawa [[kwetiau]], digawé saka glepung beras lan banyu. Ing pasaran didol garing lan teles. Kwetiau cocog kanggo digawé kwietiau goreng utawa godhog.
* [[Somen noodles]] asalé saka [[Jepang]], digawé saka glepung gandum lan lenga. Teksture alus lan rasané gurih. Somen didol garingan, wujudé kaya sada, cocog kanggo masakan Jepang kang digodhog.
* [[Soba noodles]] utawa mi Jepang. BentukeDhapuré kaya [[mi somen]] nanging wernane klawu utawa ijo tuwa (ngandhut sari teh ijo), racaké didol garingan lan cocog kanggo didadèkaké mi godhog.
* [[Rice Vermicelli]] utawa [[bihun]], digawé saka glepung beras, wernane putih resik lan teksture alus, gampang mateng dadi ora perlu digodhog. Cukup dikum ing banyu panas. Biyasane didol garingan dibungkus plastik. Cocok kanggo soup lan bihun goreng.
* [[Mi shoa]], asalé saka [[Cina]]. Digawé saka glepung beras, wernane putih lan gampang mateng, Cocok kanggo masak sop lan misoa goreng.
* [[Wonton]] utawa [[kulit pangsit]]. Didol telesan dibungkus plastik. BentukeDhapuré segi papat, biyasane diolah kanthi warna-warna isi, bisa dikukus, digodhog utawa digoreng.<ref name="internet 6">[http://www.kaskus.us/showthread.php?t=1326001&page=2 kaskus.us] Mi (diaksés tanggal 10 Oktober 2011)</ref>
 
== Kandungan Gizi ==
352.737

besutan