Panganan sekolah: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Inggris: ganti isi, replaced: tuladhane → tuladhané
c (clean up, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
(→‎Inggris: ganti isi, replaced: tuladhane → tuladhané)
 
=== Inggris ===
Ing  taun 1944, panganan sekolah arupa mangan bengi sing dadi wajibing pamarintah daerah kanthi kabutuhan ''nutrisi'' sing dijurungake. Panganan sekolah  kulawarga kasebut ora mbayar kasedyakake kanggo kanggo kulawarga sing duwe asil banget kurang.<ref>[http://www.channel4.com/life/microsites/J/jamies_school_dinners/porridge/index.html Porridge to Pizza, a history of school dinners]</ref> minangka Asil, "nedha bengi sekolah" (''sekolah nedha bengi'') wis dadi istilah sing nuju menyang  mangan bengi tradisional ing Inggris wiwit taun 1950-an. "Ager-ager sekolah" ya iku jeneng saka pangan sing miturut sejarah diladekake  ing sekolah. Roti tar  gyps lan roti tart Manchester minangka tuladhanetuladhané.<ref>British celebrity chef Gordon Ramsay discusses [http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/gordon_ramsay/article1304892.ece school puddings as comfort food] in the on-line (London) Times newspaper.</ref>
 
Ing taun 1980-an pamarintah saka konservatif [[Margaret Thatcher]] mungkasi program mangan ora mbayar kanggo ewon bocah-bocah lan menehi tugas kanggo panguwasa lokal kanggo nyedhiyani panganan sekolah  liwat ''tender''. Hal iki duwe ancas  kanggo nyuda bea negara, nanging nyebabake mudhune kahaan mutu panganan kanggo bocah-bocah. Ing taun 1999, survey dening Konsulat saka Panaliten Research Kesehatan Inggris nemokake menawa, senajan mutu panganan  dianggep luwih ala, nanging bocah-bocah  ing taun 1950-an nduweni ''diet'' sing luwih apik katandhangake bocah-bocah ing taun 1990-an amarga nutrisi sing luwih apik kanthi kahanan gajih lan gula luwih cendhek.<ref>Derek Gillard, 'Food for Thought: child nutrition, the school dinner and the food industry', [www.dg.dial.pipex.com/educ25.shtml]</ref>
352.737

besutan