Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
→‎Duginipun Spanyol: ganti isi, replaced: tembok → témbok
=== Duginipun Spanyol ===
Taun [[1570]], satunggiling èkspèdhisi [[Spanyol]] ingkang dipunpimpin déning [[Miguel López de Legazpi]] dumugi Manila. Andhahanipun, [[Martín de Goiti]], késah saking [[Cebu]] lan saduginipun dhateng Manila, dipuntampi déning tiyang Tagalog muslim. Senaos makaten, Goiti tetep nyerang Manila kanthi wadyabala ingkang agengipun 300 orang. Legaz dugi setaun malih lan mujudaken perdamaian kaliyan para [[rajah]].
Piyambakipun ndamel satunggiling dewan kutha kanthi anggota 15 jalmi. [[Intramuros]] ingkang dipunkubengi déning temboktémbok dipunyasa kanggé
nglindhungi para penjajah [[Spanyol]]. Tanggal [[10 Juni]] [[1574]], Raja [[Phillip II saking Spanyol]] maringi gelar ''Insigne y Siempre Leal Ciudad'' ("Distinguished and Ever Loyal City") dhumateng Manila. Manila dados ibukitha [[Filipina]] taun [[1595]] lan dados pusat perdhagangan [[pérak]] trans-[[Samudera Pasifik|Pasifik]].
 
348.872

besutan