Rahwana: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Sedulur-seduluré: ganti isi, replaced: Tari → Jogèd
c (→‎Lairé Rahwana: clean up, replaced: perangan → pérangan using AWB)
(→‎Sedulur-seduluré: ganti isi, replaced: Tari → Jogèd)
Dasamuka duwé adhi cacah telu, ya iku [[Kumbakarna]] (wujud buta sagunung anakan), [[Dèwi Sarpakenaka]] (wujud raseksi), lan [[Wibisana]] (wujud satriya bagus). Karo Prabu Danaraja (Danapati), Dasamuka kaprenah kadang séjé ibu nunggal rama. Ibuné Prabu Danaraja asmané Dèwi Lokati, putrané [[Prabu Lokawana]] [[ratu Lokapala]].
 
Prameswariné Prabu Dasamuka widodari asmané [[Dèwi TariJogèd]], peputra kakung siji asma [[Indrajit]] iya [[Meganandha]]. Karo garwa liyané, Prabu Dasamuka apeputra [[Trisirah]], [[Trikaya]], [[Trimuka]], [[Trinetra]], [[Triweneh]], [[Dewantaka]], [[Dewantumut]], [[Narantaka]], [[Sagsadewa]], lan [[Pratalamaryam]] iya Bukbis.
Trikaya lan Trimuka iku putra kembare Dasamuka patutan saka Dewi Wisandi. Sedulur kembar iki dicaritakake duwé kasekten kang bisa urip manèh yèn dilangkahi kunarpane karo kembarane. Déning Kapi Anoman sadulur kembar iki disirnakake kanthi mbenthusake/ngadu sirahé, saéngga kalorone mati bareng.
 
348.872

besutan