Brigadir Jéndral: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Asal mula migunakaké tembung Brigadir: ganti isi, replaced: Karajan Manunggal Raya → Karajan Manunggal
(→‎top: tembung, replaced: biyasané → lumrahé)
(→‎Asal mula migunakaké tembung Brigadir: ganti isi, replaced: Karajan Manunggal Raya → Karajan Manunggal)
 
=== Asal mula migunakaké tembung Brigadir ===
Pangkat ''brigadir jéndral'' bisa dilacak marang asalé saka militèr ing [[Éropah]], ya iku '''Brigadir Jéndral''' (diprasajakaké dadi ''Brigadir''), ngomandoni sawijining [[Brigade]] ing lapangan. Pangkat iki nyebar menyang saindhenging donya ing [[abad kaping 18]] déning [[Amérika Sarékat]], sarta Krajan [[Karajan Manunggal Raya]].
 
Sajeroning Angkatan Laut, pangkat Brigadir Jéndral setaraf karo pangkat [[w:Commodore (rank)|Commodore]], sanadyan ing sawetara nagara dipigunakaké uga pangkat [[w:Rear Admiral|Rear Admiral]].
352.737

besutan