Oséania: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: nagara luar nagari → mancanagara
(→‎top: ganti isi, replaced: Karajan Manunggal Raya → Karajan Manunggal)
(→‎top: ganti isi, replaced: nagara luar nagari → mancanagara)
Sabagéyan ageng saking Oseania kapèrang saking nagari-nagari pulo ingkang alit. Australia punika satunggaling nagari kontinental, éwadéné Papua Nugini lan Timor Timur punika nagari ingkang gadhah watesan dharat, kalih-kalihipun kaliyan [[Indonésia]].
 
Nagari-nagari ing Oseania gadhah kamardikan kanthi jumlah ingkang kathah ragamipun saking panguwaos-panguwaos kolonial nagari-nagari kasebat lan sampun angsal pangaturan konstitusional ingkang kathah variasinipun ''sesuai dengan keadaan mereka''. Australia contonipun, inggih punika nagari ingkang kagabung ing [[Persemakmuran]], saéngga ngakeni Ratu [[Elizabeth II saking Karajan Manunggal]] punika Ratu, sauntara [[Polinesia Prancis]] inggih punika satunggaling ''pays d'outre-mer'' ("nagara luar nagarimancanagara") [[Prancis]].
 
Sacara [[ékologi]], Oseania punika satunggal ing antaraning wolu [[zona ékologi]] terestrial donya. [[Zona ékologi Oseania]] ngliputi Mikronesia, [[Fiji]] lan Polinesia kejawi Niu Sélan, Nugini, [[Kaledonia Baru]], [[Kepuloan Solomon]] lan [[Vanuatu]] kalebet [[zona ékologi Australasia]].
348.872

besutan