Stardust (wahana antariksa): Béda antara owahan

→‎top: ganti isi, replaced: angkasa → akasa
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (4))
(→‎top: ganti isi, replaced: angkasa → akasa)
'''Stardust''' iku sawijining [[wahana angkasaakasa]] antarplanèt [[Amérika Sarékat]] sing diluncuraké kaping [[7 Fèbruari]] [[1999]] déning [[NASA]]. Tujuawné ya iku nyelidhiki bahan pambentuk [[komèt]] [[Komèt Wild 2|Wild 2]] lan komané.
 
Stardust nyedhaki ''Wild 2'' kaping [[21 Januari]] [[2004]]. Ing pamaburan mau waana iki ngumpulaké conto [[awu komèt]] saka koma komèt mau lan njupuk gambar foto saka [[nukleus]]é sing katutup ès. Stardust bali menyang bumi kaping [[15 Januari]] [[2006]] kanggo ngeteraké conto saka komèt mau ing sajeroning kapsul. Nalika bali menyang [[bumi]], wahana iki maju kanthi karikatan 12,9 km/dhetik (28.860 mil per jam) sing ndadèkaké minangka bandha gawéan manungsa paling rikat wektu mlebu atmosfir bumi. Kapsul Stardust sing isi sampel pisanan saka komèt sing kasil bali menyang bumi saiki disimpen ing hanggar Michael Army Air Field. Sajeroning misi mau, Stardust wis nempuh punjul 4 milyar mil lan ngorbit [[srengéngé]] kaping telu.
348.872

besutan