Pananggalan Grégoriyus: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: musim → mangsa
(→‎Prabédane karo Pananggalan Julius: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging (3))
(→‎top: ganti isi, replaced: musim → mangsa)
'''Pananggalan Grégorius''' utawa '''Kalèndher Grégorius''' iku pananggalan wektu sing paling akèh digunakaké ing [[Donya Kulon]]. Pananggalan iki sawijining modhifikasi saka [[Pananggalan Julius]]. Sing pisan ngusulaké iku ya dhoktor [[Aloysius Lilius]], saka [[Napoli]], [[Italia]] lan dituruti déning [[Paus Gregorius XIII]] ing titimangsa [[24 Fèbruari]] [[1582]].
 
Pananggalan iki digawé amarga Pananggalan Julius digagas kurang akurat, amarga wiwitan [[musimmangsa semi]] ([[21 Maret]]) saya maju dadi, parayan [[Paskah]] sing wis disarujuki wiwit [[Konsili Nicea I]] ing taun [[325]] ora tepat manèh.
 
Banjur ing taun [[1582]], [[dina]] [[Setu]] [[4 Oktober]] dituti karo dina [[Dina Minggu|Minggu]] [[15 Oktober]].
352.737

besutan