Sapi: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Pakan Sapi: ganti isi, replaced: musim → mangsa (4)
(ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging)
(→‎Pakan Sapi: ganti isi, replaced: musim → mangsa (4))
Pakan kéwan [[raja-kaya]] kang [[tradhisional]] lumrahé [[suket]], [[godhong jagung]], lan [[godhong]]-godhongan kaya ta godhong [[waru]], godhong [[pethet]], lan liya-liyané.<ref name="internet2"/>
Mengkono uga sapi, lumrahé saliyané godhong-godhongan kaya mau uga kadang-kadang dicampuri [[katul]] ya iku [[glepung]] saka kulit [[beras]].<ref name="internet2"/> [[Katul]] iku digawé saka kulit [[beras]] kang digiling.<ref name="internet2"/>
Nanging bahan-bahan pangan kaya mau lumrahé thukulé musiman.<ref name="internet2"/> Yèn wayah udan akèh sing thukul subur lan yèn wayah katiga bakal padha [[garing]].<ref name="internet2"/> Apamanéh yèn wayah rendheng bakal mati kebaceken.<ref name="internet2"/> Mulané yèn wayah musimmangsa-musimmangsa kang tinamtu para peternak sapi bakal kangélan luru pakan sapi.<ref name="internet2"/> Saliyané iku, rega [[suket]] uga mundhak.<ref name="internet2">http://www.disnak.jabarprov.go.id(dipunundhuh tanggal 23 April 2011)</ref>
Saiki ana pakan sapi kang ora gumantung saka musimmangsa.<ref name="internet2"/> Pakan sapi kang jenengé [[protefeed]] iki bisa tinemu sawayah-wayah tanpa ngenténi musimmangsa udan.<ref name="internet2"/>[[Protefeed]] iki bahané saka [[sampah]] [[nabati]].<ref name="internet2"/> Sampah nabati iki tuladhané sampah [[kulit]] [[wiji]] [[kopi]], [[ampas]] [[tebu]] (ampas sisa gawé gula) lan [[ampas]] [[téla]].<ref name="internet2"/> Bahan-bahan kang asalé saka [[sampah]] ing dhuwur iku duwé [[protéin]] kang akèh, saéngga bisa nambah [[gizi]] pakan sapi.<ref name="internet2"/>
 
== Habitat ==
348.872

besutan