Kaji: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: musim → mangsa (2)
(éjaan, replaced: ibadah → ngibadah (31))
(ganti isi, replaced: musim → mangsa (2))
[[Gambar:Supplicating Pilgrim at Masjid Al Haram. Mecca, Saudi Arabia.jpg|300px|thumb|top|Ritual haji, rukun Islam sing pungkasan.]]
{{Islam}}
'''Kaji''' utawa '''haji''' iku rukun (cagak agama) Islam kang kalima sawisé [[Sahadat|syahadat]], [[salat]], zakat lan pasa. Nglakoni ngibadah kaji minangka wujud ritual taunan kang dilakoni kaum [[muslim]] sadonya kang kuwawa (materi, fisik, lan ngèlmuné) kanthi teka lan nglakoni sawetara kagiyatan ing sawetara panggonan suci ing [[Arab Saudi]] ana ing wektu kang kaloka minangka musimmangsa kaji (bulan [[Dzulhijjah]]). Bab iki béda karo ngibadah [[umrah]] kang bisa ditindakaké nalika-wektu. Kagiatan inti ngibadah kaji diwiwiti tanggal 8 Dzulhijjah nalika umat Islam nginep ing [[Mina]], [[wukuf]] ing [[Arafah|Padang Arafah]] tanggal 9 Dzulhijjah, lan mungkasi sawisé mbalang jumrah (watu simbul sétan) ing tanggal 10 Dzulhijjah. Masarakat Indonésia biyasa nyebut dina riyaya [[Idul Adha]] minangka Dina riyaya kaji amarga bebarengan karo karaméan ngibadah kaji.
 
== Definisi ==
 
== Jinis ngibadah kaji ==
[[Gambar:Day of Hajj. Mecca, Saudi Arabia.jpg|thumb|250px|right|Padang Arafah ing musimmangsa kaji]]
 
Saben jamaah bébas milih jinis ngibadah kaji kang arep dilakoni. Rasulullah SAW mènèhi kabebasan sajeroning bab iki, kaya mau ing hadis ing ngisor iki:
352.737

besutan