Strasbourg: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: musim → mangsa (7)
(→‎top: ganti isi, replaced: tembok → témbok)
(ganti isi, replaced: musim → mangsa (7))
 
==== Iklim ====
[[Gambar:Chasse-neige Communauté Urbaine de Strasbourg.jpg|thumb|Kahanan nalika musimmangsa dingin]]
 
{{Météo France
}}
 
Iklim ingkang wonten ing Strasbourg inggih punika jinis [[# Beriklim samudera gradien iklim|iklim laut]] ('''' Cfb adhedhasar [[Köppen klasifikasi]]) kanthi amplitudo suhu rélatif relatif. Kanthi makaten, musimmangsa dingin ngalami jawah salju, déné sapérangan dinten nalika musimmangsa panas saged panas sanget. Dumunung wonten ing antawising kalih pagunungan ([[Vosges]] lan [[Black Forest]]) kutha punika boten kènging angin. Mekaten ugi, curah hujan rélatif sakedhik lan boten aturan manawi kabandhingaken kaliyan laladan [[Prancis]] ingkang sanès kanthi perlindhungan alami saking angin barat ingkang minangka èfèk Vosges (fohn èfèk). Kutha punika asring kènging badai ingkang ageng wonten ing wiwitan lan pungkasan musimmangsa panas.
 
Kirangipun angin, suhu inggil wonten ing musimmangsa panas sarta papan dunung ugi amargi prabawa saking polusi<ref>[http://www.atmo-alsace.net/ Site de l'ASPA, indice ATMO et qualité de l'air en direct]</ref>.
 
<!-- DÉBUT DU TABLEAU DES DONNÉES MÉTÉO -->
 
=== Kegiyatan ===
* Festival musik internasional inggih ngèngingi festival musik klasik kontèmporer ing musimmangsa palastra
* [[Strasbourg Music Festival|Festival international de Strasbourg]] (ingkang dipunadani ing taun [[1932]]), ingkang punika minangka satunggaling festival musik lan ''jazz'' ing musimmangsa panas.
* [[Festival des Artefacts]], kalebet festival musik sanès klasik kontemporer
* [[Les Nuits électroniques de l'Ososphère]]
352.737

besutan