Pelé: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Santos: ganti isi, replaced: musim → mangsa
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (2), Ananging → Nanging)
(→‎Santos: ganti isi, replaced: musim → mangsa)
===Santos===
 
Wonten ing taun [[1956]], Pelé ndhèrèk seleksi juru main bal-balan saking klub Santos, sawijining klub alit wonten ing njawi [[Sao Paulo]]. Pemandu bakat ingkang mirsani lajeng ngendika dhateng Présidhèn klub bilih laré 15 taun ingkang nama Pelé bakal dados juru main paling apik donya. Pelé lajeng miwiti debutipun wonten ing Santos tanggal [[7]] [[September]] [[1957]] damel 1 gol wonten ing kamenangan 7-1 nglawan [[Corinthians]] wonten ing tetandhingan eksebisi.<ref>http://www.360soccer.com/pele/</ref> Nalika liga dipunwiwiti, Pelé sampun pikantuk papan utama wonten ing tim senior Santos. Wonten ing akir musimmangsa kompetisi Pelé medal minangka top scorer liga nalika umur 16 taun. Namung wonten ing wekdal ingkang singkat, Pelé lajeng dipundangu saperlu kagabung wonten ing skuat tim nasional Brasil. Sasampuning penampilanipun wonten ing Piala Dunia 1962, tim raksasa eropa kados Real Madrid, Manchester United lan Juventus wiwit ngincer piyambakipun. Nanging bab punika dipuncegah déning pamaréntah Brasil kanthi ngendika bilih Pelé minangka baegyan saking harta karun nagara lan boten dipunkeparengaken main bal-balan wonten ing njawi [[Brasil]].<ref>http://www.pele-sports.com/en/</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan