Direktorat Jenderal Bea dan Cukai Kamentrian Kauangan Indonesia: Béda antara owahan

c
→‎Tugas lan fungsi: clean up, replaced: ngliputi → ngambah using AWB
(ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging)
c (→‎Tugas lan fungsi: clean up, replaced: ngliputi → ngambah using AWB)
Saking sisih lembaganipun, Direktorat Jenderal Bea dan Cukai dipunpandhegani déning satunggaling unit Eselon 1 ingkang mapan wonten ing ngandhap [[Kamenterian Kauangan Indonesia]], kados déné ugi [[Direktorat Jenderal Pajak Kamenterian Kauangan Indonesia|Direktorat Jenderal Pajak]], [[Direktorat Jenderal Perbendaharaan Kamenterian Keuangan Indonesia|Direktorat Jenderal Perbendaharaan]], lan sanès- sanèsipun.<ref name="internet 1">[http://www.beacukaimakassar.net Kantor Pengawasan dan Pelayanan Bea dan Cukai TMP B Makassar] dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013</ref>
== Tugas lan fungsi ==
Tugas lan fungsi DJBC inggih punika wonten gayutanipun sanget kaliyan ''pengelolaan'' kauangan [[nagara]], ing antawisipun kados mungut béya mlebet ugi [[pajak]] impor (PDRI) ingkang ngliputingambah ([[PPN]] Impor, [[PPh]] Pasal 22, [[PPnBM]]) lan [[cuké]].
Kajawi punika, tugas lan fungsi DJBC inggih kanggé ngawasi kegiyatan [[ekspor]] lan [[impor]], ngawasi edaran unjukan ingkang ngewrat [[alkohol]] utawi [[etil alkohol]], lan [[rokok]] utawi barang asiling pengolahan [[tembakau]] sanèsipun. KAnthi ewahing jaman, DJBC gadhah tugas lan fungsi sanèsipun inggih punika dados fasilitator ''perdagangan'', ingkang gadhah wenang kanggé nunda ngantos badhé mbebasaken pajeg kanthi sarat- sarat tartamtu.<ref name="internet 2">[http://www.beacukai.go.id Situs resmi] dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013</ref>
== Sistem penjaluran ==
5.602

besutan