Paus Telesphorus: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Meskipun → Sanajan
(→‎top: ganti isi, replaced: neng → ing)
(→‎top: ganti isi, replaced: Meskipun → Sanajan)
'''Paus Tèlèsphorus''' ya iku [[Paus]] teko 126 utawo 127 sampèk 136 utawo 137 utawo 138, selama pamaréntahan [[Kaisar Romawi]] [[Hadrian]] lan Antoninus Pius. Dhèwèké kemedosan Yunani lan lair ing Terranova da Sibari <ref name="buku1">Chapman, John. Studies on the Early Papacy. Port Washington, NY: Kennikat Press, 1971. ISBN 978-0-8046-1139-8.</ref>, Calabria, Italia.
 
Telesphorus kanthi tradhisional diperhitungake koyok biskop Romawi kepitu berturut-turut setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyebutake yèn dhèwèké wis pertapa suatu (utawo pertapa) biksu sebelum asumsi kantor. Nurut kesaksian Irenaeus (Against Heresies III.3.3), dhèwèké ngderita "mulia" modar syahid. MeskipunSanajan paus awal sing paling disebut martir olèh sumber koyok Ponificalis Liber, Telesphorus ya iku sing pertama ing sopo Ireneaus, nulis adoh sebelumne, nge'iake gelar iki.
 
Eusebius (Sajarah Gréja iv.7, iv.14) nempatkan awal kepausane ing taun keloro belas teko pamaréntahan Kaisar Hadrian (128-129) lan nge'iake tanggal kemodarane koyok taun pertama pamaréntahan Antoninus Pius (138-139) <ref name="buku2">Fortescue, Adrian, and Scott M. P. Reid. The Early Papacy: To the Synod of Chalcedon in 451. Southampton: Saint Austin Press, 1997. ISBN 978-1-901157-60-4.</ref>.
352.737

besutan