Paus Clemens I: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: meskipun → sanajan
(→‎top: ganti isi, replaced: neng → ing (2), Neng → Ing)
(→‎top: ganti isi, replaced: meskipun → sanajan)
Gor asli tulisan sing iseh onok Clement ya iku suratne ing jemaat ing Korintus (1 Clement), ning nanggapi sengketa ing ngendi imam ketentu teko jemaat Korintus wis dipecat. Dhèwèké negasake otoritas penatua koyok pengkuasa gréja, karo alasan yèn Rasul wis ngduding koyok Hal iku dimocoake ing gréja, berpadha karo surat-surat liyone, beberapa ing antarané bar ngono ngdadi Kristen canon,. lan merupakan kliru siji dhokumèn ketuwek sing iseh onok ing njobo Kristen Perjanjian Anyar. Iki pekerjoan wigati ya iku sing pertama kanggo negasake otoritas kerasulan ulama.
 
Sebuah surat keloro, Clement, disebabake Clement meskipunsanajan beasiswa keanyar ngdudingake kanggo ngdadi homili olèh pentulis liyo. Ning Sastra Clementine legendaris, Clement ya iku perantara nglalui sopo rasul ngwulangake gréja. Nurut tradisi ndak lewih awal teko abad ing-4, Clement dipenjarakake ing ngisor Trajan Kaisar namung pancet ngpimpin pelayanan antarané sepadha tahanan. Dhèwèké bar ngono dieksekusi karo coro diikat ing jangkar lan diuncalake ing segoro.
 
Clement diakui koyok wong suci ing gréja Kristen. Dhèwèké diperelingi ing tanggal 23 November ing Gréja Katolik Roma, Komuni Anglikan, lan Gréja Lutheran. Ing Wétan Kristen Ortodoks pestane disimpen ing 24 utawo 25 November.
352.737

besutan