Zhao Ziyang: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ewah → éwah
c (clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: ewah → éwah)
'''Zhao Ziyang''' ([[Hanzi prasaja]]: 赵紫阳, [[Hanzi tradhisional]]: 趙紫陽, [[Hanyu Pinyin]]: Zhào Zǐyáng) ([[17 Oktober]] [[1919]]–[[17 Januari]] [[2005]]) ya iku sapriyantun [[pulitikus]] wonten ing [[Republik Rakyat Tiongkok]]. panjenenganipun ya iku mantan [[Perdana Menteri Republik Rakyat Tiongkok]] saking [[1980]] ngantos [[1987]], ugi [[Sekretaris Jendral Partai Kuminis Tiongkok|Sekretaris Jendral]] [[Partai Kuminis Tiongkok]] saking [[1987]] ngantos [[1989]].
 
dados sapriyantun pejabat ngalenggahan inggil, panjenenganipun ya iku pangarsa reformasi ingkang nglampahi ewahéwah-éwahan peken ingkang meningkatkan produksi kaliyan pesat ugi mangarsani langkah-langkah kagem mempersingkat [[birokrasi]] ingkang lema ugi nempuhi [[korupsi]].
 
Zhao, ingkang naté kawastanan dados panggantos [[Deng Xiaoping]], disingkirkan saking kekuwaosan amargi dukungannya dhateng para mahasiswa panunjuk raos lebet [[dhémonstrasi Tiananmen 1989]] ugi nelasaken 15 taun terakhirnya lebet [[kuwawen dalem]].
352.737

besutan