RNA: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎Bèntenipun RNA saha DNA: clean up, replaced: protein → protéin using AWB
(→‎Sintesis Protein: éjaan, replaced: : → :)
c (→‎Bèntenipun RNA saha DNA: clean up, replaced: protein → protéin using AWB)
== Bèntenipun RNA saha DNA ==
bèntenipun ingkang langkung utami antawis DNA saha RNA inggih punika manawi ingkang kantun punika gadhah gendhis (gula) ingkang bènten, inggih punika [[ribosa]].<ref name="RNA1"/> RNA untaianipun tunggal (boten kados DNA ingkang untaianipun ganda) saha gadhah [[urasil]] (U), boten [[timim]] (T) dados satunggal saking sekawan basa-nipun.<ref name="RNA1"/><br />
Bukti ingkang kapisan kanggé wontenipun ''[[asam ribonukleat duta]]'' (ARNd) dipunangsal saking studi kaliyan [[baktèri]].<ref name="RNA1"/> Wonten ing baktèria punika gèn-gèn boten pados nyata dipunpindahaken saking piranti-piranti penyintésa (pandamel) [[proteinprotéin]].<ref name="RNA1"/> Studi-studi lajeng wonten sèl-sèl [[eukariotik]] masthèaken manawi molekul-molekul RNA utawi ARN pancén bergerak saking [[nukleus]] ke [[sitoplasma]].<ref name="RNA1"/> ARNd dipunbentuk manawi sègmén DNA mirunggan, inggih punika satunggal gèn, dados aktif.<ref name="RNA1"/>
 
== Sintesis Protein ==
5.601

besutan