Étiopia: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: tentara → bala
(→‎top: éjaan, replaced: Gregorian → Grégorius, Julian → Julius (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: tentara → bala)
'''Républik Dhémokratik Federal Éteopiah''' ('''Ityop'iya''', [[basa Amhara]] <font size="+1">ኢትዮጵያ</font>) iku [[nagara]] kang dumunung ing [[Afrika]].
 
Éteopiah ndarbèni sajarah kang paling jangkep minangka nagara mardika ing bawana mau. Minangka nagara tuwa dhéwé ing donya, kawasan Éteopiah uga minangka salah siji panggonan peradaban kang paling wiwitan ing donya. Pamaréntahan Éteopiah pisanan diwangun udakara taun [[980 SM]] lan nampa agama [[Kristen]] ing abad angka 4 M. Nagara iki cukup unik yèn dibandingaké karo nagara-nagara Afrika liyané amarga ora naté dijajah wektu jamané [[Parebutan Afrika]], lan terus mardika nganti taun [[1936]], nalika wadyabala [[Italia]] nguwasani nagara mau. Pasukan-wadyabala [[Britania Raya]] lan Éteopiah ngalahaké tentarabala Italia taun 1941, lan Éteopiah ngéntukaké kadhaulatané manèh sawisé nanda tangani [[Prajanjèn Britania-Ethiopia|Prajanjèn Britania-Éteopiah]] ing Dhésèmber 1944. Éteopiah biyèn naté dijenengké [[Abisinia]].
 
Wektu iki, Éteopiah minangka nagara awangun républik lan mèlu aktif sajeroning aktivitas-aktivitas kerjasama internasional. Prajané, [[Addis Ababa]] minangka pusat administrasi [[Uni Afrika]]h (AU).
348.872

besutan