Alexis Bouvard: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
c
clean up, replaced: planet → planit (4) using AWB
(éjaan, replaced: adedhasar → adhedhasar, biasa → biyasa, nate → naté, seda → séda)
c (clean up, replaced: planet → planit (4) using AWB)
}}
 
'''Alexis Bouvard''' (27 Juni 1767 – 7 Juni 1843) inggih punika [[astronom]] saka [[Perancis]]. Piyabakipun kondhang amargi naté ngamati ''ketidakbiasaan'' gerak planetplanit [[Uranus]] kaliyan ngusulaken kawontenan planetplanit kaping wolu wonten ing [[Tata Surya]].
 
== Kauripan ==
Miyos wonten ing [[Contamines]], Perancis, kasuksesanipun Bouvard manika kados panemuan wolung komet sarta pangumpulan tabel astronomis [[Yupiter]], [[Saturnus]] kaliyan [[Uranus]]. Manggihi wonten ingkang boten biyasa saking gerakanipun planetplanit Uranus, Bouvard ngusulaken kawontenan planetplanit kaping wolu punika ingkang boten bisa punika.<ref name="av">[Anon.] (2001)</ref> Sasampunipun piyambakipun séda, posisi [[Neptunus]] dipuétang dhateng [[John Couch Adams]], lajeng dipunlajengaken dhumateng [[Urbain Le Verrier]], adhedhasar pangamatannipun.<ref name="av"/>
 
== Rujukan ==
5.601

besutan