Indira Gandhi: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Taun-taun Gesangipun: ganti isi, replaced: tentara → bala
(→‎Taun-taun Gesangipun: ganti isi, replaced: pengin → péngin)
(→‎Taun-taun Gesangipun: ganti isi, replaced: tentara → bala)
Kawiyosaken kanthi asma Indira Nehru, piyambakipun krama kaliyan [[Feroze Gandhi]], ingkang sampun ngéwahi namanipun saking "Feroze Khan" lan boten kagungan sesambetan kaliyan tokoh misuwur kamardikan India, [[Mahatma Gandhi]]. Piyambakipun [[wanita]] sepisanan ingkang dados perdhana mentri India.
 
Piyambakipun pejah lantaran kapejahi ing taun 1984 ing aksi teror ingkang dipundamel déning pengawal ingkang nganut ajaran [[Sikhisme]]. Aksi punika kapicu déning instruksinipun ingkang mréntahaken tentarabala nyerang [[Kuil Emas]] ing [[Punjab]]. Kuil punika kadadosaken markas para pangikut Sikh ingkang péngin Punjab dados nagara pangikut Sikh.
 
{{start box}}
352.737

besutan