Masjid Muhammad Cheng Ho: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: nggambarake → nggambaraké
(→‎top: ganti isi, replaced: tembok → témbok)
(→‎top: ganti isi, replaced: nggambarake → nggambaraké)
'''Masjid Muhammad Cheng Hoo''' ya iku masjid kang diyasa déning [[muslim]] tionghoa sing kagabung marang Persatuan Islam Tionghoa [[Indonésia]] (PITI) [[Jawa Wétan]].<ref name="buku1">"Masjid Muhammad Cheng Ho".Panjebar Semangat.edisi 41:2007 kaca:29</ref> Manggon ing Jl. Gading No. 2 Surabaya lan sanggup nampung 200 jamaah.<ref name="buku1"/> Wewangunan kanthi arsitèktur [[Tiongkok]] iku saklebatan luwih memper klentheng tinimbang masjid.<ref name="buku1"/> Sinaput rupa abang getih lan kubah modhèl trap-trapan tumpuk telu, Masjid Muhammad Cheng Hoo pancen ngemba yasan-yasan kas Tiongkok kuna.<ref name="buku1"/> Nadyan cakrike artistik, nanging ora pati gedhé kanggo ukuran sawijining papan ngibadah.<ref name="buku1"/>
Wewangunan intine mung ukuran 11 x 9 mèter.<ref name="buku2">"Masjid Muhammad Cheng Ho".Panjebar Semangat.edisi 41:2007 kaca:30</ref> Nanging yèn dielokake karo teras sisih kiwa tengen, ambané masjid mau dadi 21 x 11 mèter.<ref name="buku2"/> Perangan dhuwur wewangunan inti mau dumadi saka 8 sisih.<ref name="buku2"/> Angka-angka mau duwé teges dhéwé-dhéwé.<ref name="buku2"/> Angka 11 minangka ukuran ka’bah rikala mentas diyasa déning [[Nabi]] Ibrahim, 9 minangka lambang anané [[Wali Sanga]], déné 8 mengku teges ''pat kwa'' (kejayaan utawa kabegjan ing basa Tiongkok).<ref name="buku2"/>
Replika kapal layar duwéke [[Laksamana Cheng Hoo]] ngrenggani pérangan sisih tengene masjid.<ref name="buku2"/> Relief kang nggambarakenggambaraké aksi heroike [[Laksamana Cheng Hoo]] ing segara tinatah ing témbok.<ref name="buku2"/> [[Laksamana Cheng Hoo]] minangka panglima perang segara sing ngrasuk agama [[Islam]].<ref name="buku2"/> modhel masjid kanthi cangkrik Tiongkok kuna mau diilhami déning masjid Niu Jie ing [[Beijing]], [[Cina]].<ref name="buku2"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan