Astragara: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
ndandani
(Kaca anyar: thumb|Cannons lan mortir Napoleon's Army dipunpameraken ing [[Kremlin Arsenal.]] '''Arsenal''' utawi '''Gudhang Sanjata''' inggih menika panggén...)
 
(ndandani)
[[Gambar:Russia-Moscow-Arsenal.jpg|thumb|Cannons lan mortir Napoleon's Army dipunpameraken ing [[Kremlin Arsenal]].]]
 
'''Arsenal''' utawi '''Gudhang Sanjata''' inggih menika panggénan kangge ndamel, ngrumat, ndandosi, sipunsimpendipunsimpen, dipundalaken, kanthi kondhisi menapa kémawon, gadhahipun pribadi utawi bebrayan publik. ''Arsenal'' lan ''armoury'' (basa Inggris Inggris) utawi ''armory'' (basa Inggris Amérika) saperangan ageng dipunanggep minangka sinonim, sanajan wonten bénténipun ing pangginaan basa.<ref>Soanes, Catherine and Stevenson, Angus (ed.) (2005). ''Oxford Dictionary of English'', 2nd Ed., revised, Oxford University Press, Oxford, New York, p. 85. {{ISBN|978-0-19-861057-1}}.</ref><ref>The English barrister and heraldist [[Arthur Charles Fox-Davies]] meant that the spelling without a u was never used for weapons but only used for armory in the meaning of the science of coats of arms, which is a part of [[heraldry]], in his book ''[[The Art of Heraldry: An Encyclopædia of Armory]]'' (1904), p. 1</ref> Satunggaling ''Sub-Armory'' inggih menika panggénan kanggé nyimpen sawetawis wekdal utawi mbekta senjata lan amunisi, kados pos sawetawis kendharaan patroli ingkang namung operasi ing wekdal tartemtu ing wekdal sakdinten..<ref>{{citation | title = Firearms | publisher = Idaho Department of Correction | url = http://www.idoc.idaho.gov/content/policy/876 | page = 2 | accessdate = 2014-06-12 | date = 2010}}</ref>
Satunggaling ''Sub-Armory'' inggih menika panggénan kanggé nyimpen sawetawis wekdal utawi mbekta senjata lan amunisi, kados pos sawetawis kendharaan patroli ingkang namung operasi ing wekdal tartemtu ing wekdal sakdinten..<ref>{{citation | title = Firearms | publisher = Idaho Department of Correction | url = http://www.idoc.idaho.gov/content/policy/876 | page = 2 | accessdate = 2014-06-12 | date = 2010}}</ref>
 
==EtimologiÉtimologi==
Saking basa [[Italia]]: ''arsenale'', lan basa [[Prancis]]: ''arsenal'', saking basa [[Arab]]: دار الصناعة, ''dār aṣ-ṣināʕa'', ingkang nggadhahi teges "toko manufaktur".<ref>{{cite web |url=http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/arsenal |title=Definition of arsenal – Oxford Dictionaries (British & World English) |publisher=[[Oxford Dictionary of English]]}}</ref><ref>{{cite web |url=http://dictionary.reference.com/browse/arsenal |title=Define Arsenal at Dictionary.com |publisher=[[Reference.com]]}}</ref><ref>{{cite web |url=http://www.ahdictionary.com/word/search.html?q=arsenal |title=American Heritage Dictionary Entry: arsenal |publisher=[[The American Heritage Dictionary of the English Language]]}}</ref><ref>{{cite web |url=http://www.etymonline.com/index.php?term=arsenal |title=Online Etymology Dictionary |publisher=[[Online Etymology Dictionary]]}}</ref><ref>{{cite web |url=http://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/arsenal |title=Definition of “arsenal” – Collins English Dictionary |publisher=[[Collins English Dictionary]]}}</ref><ref>{{cite web |url=http://www.merriam-webster.com/dictionary/arsenal |title=Arsenal – Definition and More from the Free Merriam-Webster Dictionary |publisher=[[Merriam-Webster]]}}</ref>
 
==Jinisipun==
Satunggaling gudhang senjata kelas ngandhap, ingkang saged njangkepi materimatèri lan piranti tamtama alit, mungkin isinipun pabrik laboratorium, pabrik senjata lan gerbong, amunisi senjata alit, senjata alit, watu zirah, tendhatèndha pelana, lan pabrik bubuk. Sasanésipun menika, panggenanpanggénan menika gadhah griya-griya toko ingkang ageng.
 
==Cathetan SukuRujukan==
5.603

besutan