Nasi lemak: Béda antara owahan

491 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Digawé kanthi mertal kaca "Nasi lemak")
 
[[Gambar:Nasi_Lemak_Sambal_Cumi_in_Indonesia_2.jpg|jmpl|Nasi lemak, yaiku sega gurih lan wangi sing dimasak nganggo santen, diladekake karo sambal cumi, sambal teri, lan teri kacang, separo  endhog pitik godhog, irisan timun.]]
'''Nasi lemak ''' yaiku jinis [[Pangan|panganan]] khas Melayu kang umum ditemokake ing [[Malaysia]] ing ngendi sajian iki dianggep minangka salah siji saka sajian nasional,<ref>{{Cite web|url=http://malaysia.com/nasi-lemak-food.html|title=Nasi Lemak, Food - Malaysia|website=malaysia.com|language=en|access-date=2018-02-15}}</ref> lan [[Indonésia|Indonesia]] (mligine ing [[Riau]] lan [[Kapuloan Riau|Kepulauan Riau]]). Sajian iki uga bisa ditemokaké ing [[Singapura]] lan [[Brunéi Darussalam|Brunei]]. Panganan iki biasane diladekake kanggo sarapan [[Ésuk| esuk]].
 
Nasi lemak iku nuduhake sega sing dimasak kanthi nggunakake [[Santen|santên]] [[Krambil|klapa]] kanggo menehi rasa gurih. Kadhangkala[[ godhong]] [[pandan]] dilebokake nalika sega lemak dimasak kanggo nambah [[ambu]]. Tembung ''lemak'' ing [[Basa Malayu|Basa Melayu]] utawa ''lamak'' ing [[Basa Minangkabo|Basa Minangkabau]] kanggo rasa lan tektur  [[gurih]] ng[[lenga]] sing diasilake [[Santen|santên]] [[Krambil|klapa]] sing ngetokake [[Rahim|isi]] [[Gajih|lemak]] [[Tetanduran|nabatine]] menyang [[Sekul|sega]] sing lagi masak. Sir R. O. Winstedt wis nulis bab "nasi lemak" ing Malaysia ing bukune "The Circumstances of Malay Life Kahanan Melayu Urip - 1909".<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com.my/books?id=2cQcAAAAMAAJ&q=%22nasi+lemak%22&dq=%22nasi+lemak%22&hl=en&sa=X&ei=jNjqUeS3IMrprAf_8oHoAQ|title=The Circumstances of Malay Life|last=Winstedt|first=Sir Richard Olof|last2=Winstedt|first2=Richard|date=1909|publisher=AMS Press|isbn=9780404168827|language=en}}</ref>
 
== ReferensiRujukan ==
<references />
3.623

besutan