Wissam Ben Yedder: Béda antara owahan

27 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Infobox football biography|name=Wissam Ben Yedder|image=Wissam Ben Yedder 2017.jpg|caption=Ben Yedder with Sevilla in 2017|fullname=Wissam Ben Yedder|birth_date={{birth date and age|1990|08|12|df=y}}|birth_place=[[Sarcelles]], France|height={{convert|1.70|m|abbr=on}}|position=[[Forward (association football)#Striker|Striker]]|currentclub=[[Sevilla FC|Sevilla]]|clubnumber=9|youthclubs1=Garges-les-Gonesse|clubs1=[[UJA Alfortville]]|youthyears1=2000–2007|youthclubs2=Saint-Denis|youthyears2=2007–2009|years1=2008–2010|caps1=23|goals1=9|clubs2=[[Toulouse FC|Toulouse B]]<ref>[http://www.foot-national.com/861-6401-21-saison-football-Ben-Yedder-Wissam.html Wissam Ben Yedder sa saison en CFA2 Groupe F 2012/2013 avec Libre/Etranger<!-- Bot generated title -->]</ref>|years2=2010–2013|caps2=20|goals2=14|clubs3=[[Toulouse FC|Toulouse]]|years3=2010–2016|caps3=156|goals3=63|clubs4=[[Sevilla FC|Sevilla]]|years4=2016–|caps4=47|goals4=17|nationalteam1=[[France national futsal team|France Futsal]]|ntupdate=14 July 2013.|nationalyears1=2010|nationalcaps1=2|nationalgoals1=1|nationalteam2=[[France national under-21 football team|France U21]]|nationalyears2=2012|nationalcaps2=9|nationalgoals2=3|club-update=17 February 2018 (UTC)}}
 
'''Wissam Ben Yedder''' (lair 12 Agustus 1990) yaiku pemain [[bal-balan]] profesional Perancis sing main minangka striker kanggo klub [[Spanyol]] Sevilla[[Sevillav FC]]. Dheweke dijuluki "Benyebut", nanging tembung [[Prancis]] minangka gol.<ref name=depeche/>
 
Sasampunipun miwiti kariripun ing para pemain amatir UJA Alfortville, piyambakipun gabung kaliyan Toulouse ing taun 2010. Ing taun 2015, piyambakipun pikantuk 50 gol Ligue 1 kangge piyambakipun, gadhah taun saderengipun nglampahi [[André-Pierre Gignac]] minangka pencetak gol paling ageng ing abad ke-21. Panjenengané pindhah menyang Sevilla kanggo € 9 yuta ing 2016. Ing tingkat internasional, Ben Yedder wis makili Perancis ing tingkat 21, lan ing futsal.
 
== Klub karir ==
 
=== Toulouse ===
Toulouse
 
Ben Yedder miyos wonten ing Sarcelles, Île-de-France, saking keturunan [[Tunisia]].<ref name="depeche">{{cite news|url=http://www.ladepeche.fr/article/2015/08/03/2153852-ben-yedder-reve-toujours-d-euro.html|title=Ben Yedder rêve toujours d'Euro|date=3 August 2015|accessdate=27 December 2015|publisher=La Depeche|language=French|trans-title=Ben Yedder always dreams of the Euros}}</ref> Antarane kanca-kancane yaiku [[Riyad Mahrez]].<ref>{{cite news|url=https://www.uefa.com/insideuefa/about-uefa/news/newsid=2518566.html|title=Ben Yedder’s unquestionable self-belief driving him to reach new heights|date=20 November 2017|accessdate=23 November 2017|publisher=UEFA}}</ref> Ben Yedder miwiti karire ing UJA Alfortville lokal ing Championnat de France Amateur tingkat kaping sekawan, sadurunge pindah ing Toulouse FC saka Ligue 1 ing 2010.<ref name=depeche/>
 
Tanggal 16 Oktober 2010, dheweke miwiti debut profesional ing mundhut 0-2 ing [[Paris Saint-Germain]], nggantèkaké Yannis Tafer suwene 29 menit. Panjenengané ndadekake 13 penampilan ing musim kapindho sajrone rong musim pertandhingan lan nyetak gol pertamane kanggo Toulouse tanggal 21 April 2012: sepuluh menit sawise dadi pemain Paulo Machado.
 
== Referensi ==
8.966

besutan