Pada Zaman Dahulu: Béda antara owahan

1.021 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
Mbalèkaké owahan 1426222 déning Wulansusanti (rembugan)
(Mbalèkaké owahan 1426223 déning Wulansusanti (rembugan))
(Mbalèkaké owahan 1426222 déning Wulansusanti (rembugan))
[[Gambar:Skrin_Pada_Zaman_Dahulu.jpg|ka|200x200px|Ing kuna Kaping animasi CGI.]]
'''''Pada Zaman Dahulu''''' yaiku sawijining serial animasi CGI arupa crita dongeng sing  uga minangka judul seri tivi kapindho saka Les' Copaque Production.<ref>{{Cite ingweb|url=http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0716&pub=Utusan_Malaysia&sec=Pendidikan&pg=pe_01.htm|title=Pengembaraan zaman dahulu|website=Utusan Online|access-date=2018-02-20}}</ref> Ing Seri iki wiwitane disiarakedisiaraké ing saluran TV AlHijrah.
 
== Plot ==
Loro  kakang adhi saka kutha, Aris lan Ara diterake  menyang desadésa dening ibu lan bapake sing arep lunga menyang njaba rangkah, manggon bareng karo Aki lan Wan. Aki minangka tukang crita nglipur  putu-putune kanthi nyritakake crita-crita dongeng bab Sang Kancil lan kanca-kanca  desanedesané. <ref>{{Cite web|url=http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=1021&pub=utusan_malaysia&sec=Hiburan&pg=hi_04.htm&arc=hive|title=Pada Zaman Dahulu taruhan terbaru LCPSB|website=Utusan Online|access-date=2018-02-20}}</ref>
 
== Daftar Episode ==
 
=== Mangsa Pisanan (2011) ===
* Sang Kancil & Kerbau (3 DesemberDhésèmber 2011)
* Sang Kancil Mengira Buaya (Tanggal 10 DesemberDhésèmber, 2011)
* Sang Kancil & Perigi Buta (17 DesemberDhésèmber 2011)
* Sang Kancil & Gergasi (24 DesemberDhésèmber 2011)
 
=== Ing Mangsa Kapindho (2012) ===
* Sang Kancil & Tali Pinggang Hikmat (18 FebruariFébruari 2012)
* Sang Kancil & Pemburu  (25 FebruariFébruari 2012)
* Sang Kancil Berlomba dengan Siput (3 Maret 2012)
* Sang Kancil & Harimau (10 Maret 2012)
* Sang Kancil & Gong Raja Sulaiman (19 MeiMèi 2012)
* Sang Kancil Menjadi Hakim (2 Juni 2012)
* Kura-kura & Monyet (8 SeptemberSèptèmber 2012)
* Penghuni Hutan Menentang Gergasi (15 SeptemberSèptèmber 2012)
 
=== Mangsa Katelu (2013) ===
* Sang Kancil & Singa (25 MeiMèi 2013)
* Ayam & Helang (1 Juni 2013)
* Pekasam Mata Harimau (8 Juni 2013)
* Musang & Ayam (21 Juli 2013)
* Belalang & Semut (28 Juli 2013)
* Kisah Bangau (1 DesemberDhésèmber 2013)
* Anjing & Bayang-bayang (8 DesemberDhésèmber 2013)
* Kambing & Buaya (15 DesemberDhésèmber 2013)
* Cawi & Harimau (22 DesemberDhésèmber 2013)
* Kura-Kura & Itik (29 DesemberDhésèmber 2013)
* Singa & Tikus (5 Januari 2014)
 
== Rujukan ==
=== Papat Mangsa (2014-2016/(Anyar Ing Kuna Kaping 2)) ===
* 1. Sang Kancil dan Buku 1001 Bilik (11-13 Oktober 2014)
* 2. Sang Kancil dan Pemancing(18-20 Oktober 2014)
* 3. Sang Kancil Berpiknik (25-27 Oktober 2014)
* 4. Sang Monyet Cuai (1-3 November 2014)
* 5. Pengalaman Peperiksaan (22-24 November 2014)
* 6. Cuti yang Bermakna (20-22 Desember 2014)
* 7. Kisah Pelangi Naga (7-9 Februari 2015)
* 8. Sang Dokter Hewan (14-16 Februari 2015)
* 9. Kisah Perang Iron Man (11-13 April 2015)
* 10. Sang Penghuni Hutan & Meteor (9-11 Mei 2015)
* 11. Sang Kancil & Pokok Seribu Tempatan (16-18 Mei 2015)
* 12. Sang Penghuni Hutan & Hewan Rasuah (23-25 Mei 2015)
* 13. Sang Kancil & 1001 Binatang Buas (30 Mei-1 Juni 2015)
* 14. Sang Kancil & Seribu Satu Guna Dahan (6-8 Juni 2015)
* 15. Sang Perternakan Itik (31 Agustus-2 September 2015)
* 16. Seribu Satu Jembatan Ilmu (26-28 Oktober 2015)
* 17. Sang Kawan Baru Luar Negara (16-18 November 2015)
* 18. Rumah Kerbau Terbakar! (23-25 November 2015)
* 19. Al-Kisah Maulid Nabi (30 November-2 Desember 2015)
* 20. Al-Kisah Muhammad (28-30 Desember 2015)
* 21. Sang Kancil & Hobby (8-10 Februari 2016)
* 22. Sang Pagi Memburu, Petang Makan (29 Februari-2 Maret 2016)
* 23. Sang Gerhana Matahari (7-9 Maret 2016)
* 24. Sang Kancil & Marvel (25-27 April 2016)
* 25. Sang Kancil & Sajarah (16-18 Mei 2016)
* 26. Siapa Pencuri Barang Berharga (30 Mei-1 Juni 2016)
* 27. Kedai Makan Penghuni Hutan (6-8 Juni 2016)
* 28. Siapakah Guru Kancil! (13-15 juni 2016)