Asrama Hogwarts: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
→‎Gryffindor: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB
(→‎Gryffindor: éjaan, replaced: , → , (2), konco → kanca (5), kadasta → kados ta, serta → sarta)
c (→‎Gryffindor: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB)
[[Gambar:Gryffindor.jpg|right|Lambang Gryffindor]]
Asrama '''Gryffindor''' inggih punika salah satunggaling asma asrama fiktif ing serial [[Harry Potter]] karya [[J. K. Rowling]]. Asrama Gryffindor wonten ing salebeting [[Sekolah Sihir Hogwarts]].Binatang Identitas Asrama Gryffindor inggih punika singa.Merah lan emas inggih punika warni kebanggaan Gryffindor. Asma punika dipunpendhet saking salah satunggaling pendiri sekolah mau, [[Godric Gryffindor]]. Piyambakipun inggih punika salah satunggaling penyihir ingkang ageng ing masanipun. Gryffindor hidup kinten-kinten sewu taun ingkang kapungkur kaliyan [[Rowena Ravenclaw]], [[Helga Hufflepuff]], lan [[Salazar Slytherin]]. Peninggalan Gryffindor ingkang wonten ing wanci punika inggih punika topi seleksi ingkang kapenggker ya iku gadahanipun lan pedang bertahtakan permata lan dipunukir kaliyan namanipun ingkang sapunika dipunsimpen ing kantor Profesor [[Albus Dumbledore]].
Murid-murid ingkang tinggal ing asrama Gryffindor dipungambaraken dados tiyang-tiyang ingkang gagah berani, gadhah sipat ksatria, lan boten tepang ajrih, manawi ngantos ing titik agresivitas lan kecerobohan<ref>http://harrypotter.wikia.com/wiki/Gryffindor</ref>. Kathah Auror, ékan elit pemburu lan penangkap penyihir cemeng [[Kementerian Sihir]] punika alumni Gryffindor (termasukkalebu Harry dan Ron). Sanèsipun Harry Potter piyanbak, kanca-kanca saenipun ugi manggèn ing Gryffindor. Konco-kanca sekamar Harry Potter ing Gryffindor antawisipun: [[Ron Weasley]], [[Seamus Finnigan]], [[Neville Longbottom]], lan [[Dean Thomas]]. kanca perek Harry, [[Hermione Granger]], sarta kekasih, [[Ginny Weasley]], ugi manggèn ing Gryffindor. Saudara Ron ingkang sanèsipun ugi rumiyen manggèn ing Gryffindor. Lajeng, mayoritas anggota [[Laskar Dumbledore]] lan [[Orde Phoenix]] ugi saking Gryffindor.
 
Boten sadaya penyihir saking Gryffindor gadhah kualitas kados ta layakipun Gryffindor. Dados tuladha, [[Peter Pettigrew]] tergolong lemah lan penakut lan cenderung "langkung gadhah sisih ingkang menang (''winning side'')", ngantos wantun mgkhianati kanca-konconipun piyambak (terutama James Potter)
4.016

besutan