Priyang dhénggé: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu (2) using AWB
(→‎Tahapan klinis: ganti isi, replaced: nggambarake → nggambaraké)
c (ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu (2) using AWB)
[[Gambar:Dengue.jpg|thumb|alt= Gambar pengiriman electron mikroskopi ngetoke virus dengue. |Poto kang jelas sanget ngetokke virus dengue (sekelompok titik-titik ireng cendhak tengah]]
 
Demam dengue disebabaké virus dengue. Ing sistim ilmiah kang ngarani lan nglasifikasike virus-virus dengue mau ya iku péranganing famili ''Flaviviridae'' lan [[gènus]] ''Flavivirus''. Virus liyané uga péranganing famili kang padha lan njalari lelara ing manungsa. Contohe, virus [[demam kuning]], [[virus West Nile]], virus St. Louis encephalitis, virus encephalitis Jepang, virus encephalitis yang ditularkan melalui [[sengkenit]], Kyasanur forest disease virus, lan Omsk hemorrhagic demam virus sakabehe termasukkalebu ing njero kulawarga ''Flaviviridae''..<ref name=Gould/> Meh sakebehe virus-virus mau disebarake déning lemut utawa ticks.<ref name=Gould/>
 
=== Penularan ===
 
=== Klasifikasi ===
Ing 2009, [[World Health Organization]] (WHO) nglasifikasi, utawa mbagi, demam dengue marang rong rong jinis; ringan lan berat.<ref name=White10/><ref name=WHOp10>WHO (2009), pp. 10–11.</ref>. Sedurunge iki, ing 1997, WHO wis mbagi lelara kaya ta demam kang ora bisa dibedake, demam dengue, lan demam berdarah. WHO mutusaké manawa cara lawas kanggo mbagi dengue mbutuhake cara kang luwih gampang. Iki uga nemtoake manawa cara lawas iku kebatas banget, ora termasukkalebu kabèh cara-cara dengue bisa ketok.Sanajan klasifikasi dengue kanthi resmi wis owah, klasifikasi kang paling lawas isih sok digunake.<ref name=Peads10>{{cite journal|author=Ranjit S, Kissoon N|title=Dengue hemorrhagic fever and shock syndromes|journal=Pediatr. Crit. Care Med.|year=2010|month=July|pmid=20639791|doi=10.1097/PCC.0b013e3181e911a7|volume=12|pages=90–100|issue=1}}</ref><ref name=WHOp10/><ref name=WHO97/>
 
Ing sistem klasifikasi lawas WHO, demam berdarah dibagi ing jero tahap, mau kelas I–IV:
4.016

besutan