Square Enix: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
→‎Komputer lan permainan video: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB
c (→‎Perkembangan Perusahaan: clean up, replaced: nguasai → nguwasani using AWB)
c (→‎Komputer lan permainan video: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB)
 
 
Manawi punika, Properti permainan video Square Enix inggih punika aset ingkang paling berharga. Square Enix ''[[Dragon Quest]]'' dipunduga inggih punika ser permainan terpopuler kaping kalih ing [[jepang]] sasampunipun [[Pokemon]], lan saben medalaken ingkang énggal saking seri punika, penjualannya mencapai rekor tingkat penjualan tertinggi di Jepang. ''Dragon Quest'' telah kasade langkung saking 40 Yuta unit ing sadaya donya kaliyan sawatawis 39 yutanan saking Jepang. Nanging kadhos pundhi ''[[Final Fantasy]]'' saged dipunsebat dados aset paling berharga gadahanipun Square Enix, kaliyan total penjualan ing sadaya donya ngelangkungi saking 68 yuta unit.<ref>http://www.square-enix.com/na/company/infomation/(dipununduh Tanggal 06 12 2012)</ref>. ingkang énggal saking Square Enix ingg [ih punika [Kingdom Hearts|''Kingdom Hearts'']] (pangrembakan dipunlampahi kaliyan [[The Walt Disney Company|Disney]] [[Buena Vista Games]]) sampun dados populer ing sadaya donya lan nambahaken malih aset ingkang berharga kanggé perusahaan
Ing Mèi 2004, Square Enix ngumumaken cancut taliwanda [[Sony Online Entertainment]] kanggé hak penerbitan ing Jepang kanggé ''[[EverQuest II]]''. ing 2006, Square Enix telah mproduksi permainan kanggé [[Sony]] [[PlayStation 2]], [[Nintendo]] [[Nintendo GameCube|GameCube]], lan [[Microsoft]] [[Xbox 360]] [[video game console]]s, ugi kanggé Nintendo [[Game Boy Advance]], [[Nintendo DS]] lan PlayStation Portable(PSP) [[handheld game console]]. Perusahaan sampun ngumumaken iah-irahan permainan ingkang badhé dateng kanggé [[PlayStation 3]], lan [[Wii]], makaten ugi kanggé Xbox 360. Kangge Tambahan, punika ugi sampun menerbitkan permainan kanggé [[Microsoft Windows]] berbasis [[personal computer]], lan kanggé warna-warna model [[Telepon genggam]]. Permainan telepon genggam Square Enix wonten ing jaringan [[Vodafone]] ingkang panggènan ing pinten-pinten nagara Éropah, termasukkalebu [[Britania Raya]], [[Spanyol]], lan [[Perancis]]. kalih dasa gangsal permainan video Square Enix dipunlebetake ing jajaran peringkat 100 besar permainan video ing majalah ''[[Famitsu]]'', kaliyan pitu ing antawisipun mlebet ing 10 peringkat teratas <ref>http://www.gamed.nl/view/15077(dipununduh Tanggal 6 12 2012)</ref>.ing pundhi kathah ingkang permainan ''Final Fantasy'' lan ''Dragon Quest''. ''Final Fantasy'' inggih punika permainan tersukses buatan Square Enix ingkang dipundeeki dateng ''Dragon Quest'' ing peringkat kaping kalih.
 
== Cathetan suku ==
4.016

besutan