Maraton Beijing: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
→‎Sajarah: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB
(éjaan, replaced: pria → priya (3))
c (→‎Sajarah: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB)
Beijing Internasional Maraton wis dianakake déning Asosiasi Atletik Cina saben taun awit 1981. Penciptaan lomba, sing ning alam internasional teka wiwit, ya iku pérangan teka obahan sing luwih jembar kanggo mbukak Cina lan budaya kanngo berinovasi - owah-owahan sing dipimpin denig [[Deng Xiaoping]], sing ngusahake kanggo ngadohke Cina saka Maoisme.<ref>Butcher, Pat (2010-10-22). [http://www.iaaf.org/LRR10/news/newsid=58571.html Sammy Mugo aiming for Beijing Marathon title defence]. [[IAAF]]. Retrieved on 2010-10-23.</ref>
 
Ing taun 1986 [[Taisuke Kodama]] teka [[Jepang]] gawé rekor kursus priya ing waktu 2:07:35. taun 1988 Pelari Ethiopia [[Abebe Mekonnen]] bisa madani waktu lan komentator (termasukkalebu Asosiasi Statistik maraton) ​​nganggap hal iki catatan sing benar, sehubungan kaliyan laporan yèn taun 1986 ya iku wantara 400 M lari maraton jarak pendek.<ref name=ARRS>[http://www.arrs.net/HP_BjnMa.htm Beijing International Marathon]. [[Association of Road Racing Statisticians]] (2009-10-20). Retrieved on 2010-10-23.</ref> taun 2003, [[Sun Yingjie]] Pelari teka Cina kecatet dadi pelari perempuan saat iki nempuh waktu 2:19:38 mlebu ing jero [[Pratélan catatan ing atletik Asia|rekor Asia]] lan paling rikat nomer papat sing tau ana ing waktu kui, lan ia tetep dadi rekor catatan Cina kanggo aktivitas mau.<ref>[http://www.iaaf.org/news/Kind=2/newsId=23410.html Sun Yingjie sets Asian marathon best with fourth fastest time in history]. [[IAAF]] (2003-10-20). Retrieved on 2010-08-15.</ref> Perlombaan ing taun 2005 Sun Yingjie ngeraih medali Permainan emas kanggo perempuan, sauntara peringkat kaping pitu diraih déning [[Zhang Qingle]] (18 taun ing saat kui) ya iku pelari priya teka Cina lan meraih emas.<ref name=2005race>Jalava, Mirko (2005-10-16). [http://www.iaaf.org/news/Kind=2/newsId=32337.html Sun Yingjie scores fourth consecutive Beijing win, Benson Cherono men's winner]. [[IAAF]]. Retrieved on 2010-08-15.</ref>
 
==Pemenang==
4.016

besutan