Senyawa Antioksidan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
→‎Mékanisme Antioksidan wonten Hambat Oksidasi: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB
c (clean up, replaced: protein → protéin (4) using AWB)
c (→‎Mékanisme Antioksidan wonten Hambat Oksidasi: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB)
== Mékanisme Antioksidan wonten Hambat Oksidasi ==
Antioksida saged hambat utawi memperlambat oksidasi jalaran wonten caranipun:
1. Penangkapan radikal bébas ''free radikal scavenging'' antioksidan jinis punika saged dipunsebat dados antioksidan primer, ingkang termasukkalebu jinis punika inggih punika vitamin E ''a-tokofero'' lan ''flavonoid''.
2. Tanpa ngélibatake penangkapan radikal bébas. Antioksidan punika dipunsebat kaliyan antioksidan sékunder ingkang mékanisme pengikatipun jalaran pengikat [[logam]], nangkep [[oksigen]], ngubah [[hidroperoksida]] dados spésies non radikal, nyerap sinar [[ultraviolet]] lan mendektivasi oksigen [[singlet]].<ref name="Internet1"/>
 
4.016

besutan