Paprangan Kadesh: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
→‎Latar belakang: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB
(→‎Sumber: ganti isi, replaced: Meskipun → Sanajan)
c (→‎Latar belakang: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB)
 
== Latar belakang ==
Banjur ngusir [[Dinasti kelimalas Mesir|wangsa kaping 15]] [[Hyksos]], para penguasa pribumi [[Karajan anya]] [[Bangsa Mesir|Mesir]] dadi luwih agresif ing duwé manèh kekuasaan wates nagara. [[Thutmose I]], [[Thutmose III]] lan putra lan wali ratu [[Amenhotep II]] ngelakokake [[Pertempuran Megiddo (abad kaping 15 SM)|pira-pira pertempuran]] teka [[Tel Megiddo|Megiddo]] ngalor tekan Kali Orontes, termasukkalebu konflik karo Kadesh.<ref>Cline, ''The Battles of Armageddon: Megiddo and the Jezreel Valley from the Bronze Age to the Nuclear Age'', hlm 16-17.</ref>
 
Akeh cathetan kampanye Mesir wantara taun 1400 SM lan 1300 SM ngetoke ora stabile umum ing wewengkon Djahi. Pamaréntahan [[Thutmose IV]] lan [[Amenhotep III]] ora menonjol, kecuali Mesir terus-terusan kilangan wewengkon kekuasaan amarga direbut déning [[Mitanni|Karajan Mitanni]] ing Suriah utara.<ref>{{cite web
4.016

besutan