1 Januari: Béda antara owahan

111 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
(éjaan, replaced: Gregorian → Grégorius (2), Julian → Julius)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
 
== Kadadosan Wigatos ==
* [[45 SM]] - [[Kalèndher Julius]] wiwit kanggé.
* [[404]] - Tetandhingan [[gladiator]] ingkang pungkasan dipunselenggarakan ing [[Roma]].
* [[630]] - [[Muhammad]] sesarengan kaliyan wadyabala tentaranipun naklukaken kitha [[Mekkah]] kanthi damai.
* [[1763]] - Abraham Lincoln, Présidhèn angka 16 [[Amérika Sarékat]] mroklamasèkaken émansipasi rasial.
* [[1801]] - Asteroid [[1 Ceres]], ingkang sepindhahan dipunpanggihi.
* [[1912]] - [[Taiwan]] dipundéklarasèkaken minangka nagari.
* [[1915]] - Parusahaan farmasi misuwur saking [[Jerman]], [[Bayer]], ndamel [[aspirin]] awangun tablet, sadèrèngipun awangun puyer.
* [[1916]] - Kanggé ingkang kaping sepindhah, [[getih|rah]] ingkang sampun dipunsimpen lan dipunasrepaken dipunanggé [[transfusi]].
* [[1947]] - Perang gangsal dinten gangsal dalu antawis wadya Indonésia nglawan [[Walanda|Walandi]] ing Kitha [[Palembang]].
* [[1984]] - [[Brunei Darussalam]] dados nagara mardika.
* [[1986]] - [[Aruba]] mardika saking [[Curaçao]].
* [[1993]] - [[Cekoslowakia]] pecah dados kalih nagari: [[Ceko]] lan [[Slowakia]].
* [[1995]] - [[Organisasi Perdagangan Donya]] (WTO) dipunadegaken.
* [[1999]] - Mata uang [[Euro]] wiwit dipun-ginakaken minangka ''electronic currency''.
* [[2002]] - Mata uang [[Euro]] dipunginakan kanthi resmi ing dedagangan ing 12 nagari anggota Uni Éropah.
* [[2007]] - Kacilakan montor miber [[Adam Air Penerbangan 574]] rute Jakarta-Surabaya-Manado; 96 penumpang lan 6 awak pesawat tiwas.
* [[2016]] - [[Banten TV]] berganti nama menjadi [[Banten TV|INTV]]
 
== Wiyosan ==
Naraguna anonim