Dhuwit Sén Endhas Suku Indhian: Béda antara owahan

388 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
Saka 1793 nganti 1857, sen iku koin tembaga babagan ukuran setengah dolar. Panemuan emas ing California nyebabake inflasi gedhe ing rega. Ndadekake emas dadi luwih akeh, rega tembaga saya munggah. Sen lan sen setengah-sen iku salah siji saka pusat laba kanggo Mint lan taun 1850 Mint wiwit ngupaya alternatif.
 
Ing 1857 Mint ngurangi ukuran sen lan ngowahi komposisi kasebut dadi 12% nikel lan 88% tembaga (tembaga-nikel), nerbitake desain anyar, Flying Eagle cent. Bagean anyar padha karo diametere sen modern, sanajan luwih kenthel. Iki minangka panggunaan pertama tembaga-nikel dening Amerika Serikat. Tembaga-nikel nggawe wong katon luwih cerah lan wiwit kasebut disebut "Putih" utawa "Nicks".
 
==Cathetan Suku==
8.966

besutan