Bulus: Béda antara owahan

30 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau (4), ordo → ordho (2))
}}
 
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' iku [[kéwan]] sisik kang dhuwèni [[sikil]] papat ([[4]]) kagolong kulawarga [[reptil]]. Kulawarga kéwan mau kalebu (ordho) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali amarga anané [[omah]] utawa [[batok]]thothok (''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing [[basa]] latinLatin uga sok diarani ''Trionyx cartilagineus.''
 
BatokThothok bulus iku kapérang dadi rong pérangan. Bagean ndhuwur kang nutupi [[geger]] mau karapas (''carapace'') lan pérangan ngisor (''ventral'', [[weteng]]) mau ''plastron''. Banjur pérangan iki kapérang manèh dadi rong lapis. Pérangan njaba lumrahé arupa sisik-sisik gedhé lan atos, kaya [[gendhèng]]. Pérangan sing njero arupa lèmpèng [[balung]] kang kasusun rapet kaya ta bathokthothok.
 
Ing kulawarga ''labi-labi'' (''Trionychoidea'') lan jinisé [[bulus brimbing]], [[kulit]] nyabanénjabané ora ana sisiké lan pérangan njaba bathokthothok ana balungé. Ing [[basa Indonésia]], ana telung ([[3]]) kulawarga kéwan kang kagolong bangsa, ya iku penyu ([[basa Inggris]]: ''sea turtles''), labi-labi utawa bulus (''freshwater turtles''), lan kura-kura (''tortoises''). Ing [[basa]] [[Inggris]], kapérang dadi bulus dharat (''land tortoises'') lan bulus banyu tawa (''freshwater tortoises'' utawa ''terrapins'').
Ing [[basa Indonésia]], asring kita kenal lan kapérang dadi telung ([[3]]) kularawga kéwan kang kagolong bangsa, ya iku penyu ([[basa Inggris]]: ''sea turtles''), labi-labi utawa bulus (''freshwater turtles''), lan kura-kura (''tortoises''). ing [[basa]] [[Inggris]], kapérang dadi bulus dharat (''land tortoises'') lan bulus banyu tawa (''freshwater tortoises'' utawa ''terrapins'').
 
== Pranala njaba ==
63.041

besutan