Biskop: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud
(éjaan, replaced: Uskup → Biskop (7))
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
[[Gambar:Johann Otto von Gemmingen.jpg|thumb|right|200px|Mgr. Johann Otto von Gemmingen, ([http://en.wikipedia.org/wiki/Prince-Bishopric_of_Augsburg Pangeran-Uskup saking Augsburg]).]]
 
'''Biskop''' punika pimpinan Gréja ingkang wonten ing [[Keuskupan]] lan arupiwujud péranganing hierarki Gréja [[Katulik|Katulik Roma]] sasampunipun [[Paus|Sri Paus]] ([[Biskop Agung]] [[Roma]]) lan [[Kardinal]]. Salebetipun kalenggahanipun punika, Biskop asring dipunsebat minangka panggantos saking para rasul Kristus. Saben Biskop, amargi tahbisanipun, langsung dados péranganing jajaran para Biskop sa-donya ('''''Collegium Episcopale''''') ing saandhaping pimpinan Sri Paus lan kagungan tanggel waler dhumateng sadaya Gréja Katulik ([[Paroki]]) ingkang wonten ing salebetipun wewengkon [[Keuskupan]]-nipun. Salebetipun Gréja, kalenggahan Biskop asifat salawasipun gesang lan dipunangkat déning [[Tahta Suci]] ([http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_See The Holy See]) ing [[Vatikan]], [[Roma]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan