Johann Wolfgang von Goethe: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud (2)
c (→‎Pranala njawi: ngganti tembung, replaced: termasuk → kalebu using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud (2))
 
'''Johann Wolfgang von Goethe''' {{Audio|De-Johann_Wolfgang_von_Goethe.ogg|mirengaken}} ([[International Phonetic Alphabet|IPA]]: ˈgøːtə|dena) ([[28 Agustus]] [[1749]]–[[22 Maret]] [[1832]]) punika [[novèl]]is, [[sastra]]wan, [[humanis]], [[èlmuwan]] lan [[filsuf]] [[Jerman]].
 
Goethe punika salah satunggiling tokoh paling wigati ing donya [[sastra Jerman]] lan [[Neoklasisisme]] lan [[Romantisme]] [[Eropah|Éropah]] ing akir [[abad kaping 18]] lan awal [[abad kaping 19]]. Panjenenganipun punika pangarang ''[[Faust]]'' lan ''[[Zur Farbenlehre]]'' (Téyori Warna), sarta arupiwujud inspirasi kanggé [[Charles Darwin|Darwin]] kaliyan panemon kapisahipun dhumateng balung rahang [[pramaksilia]] [[manungsa]] lan fokusipun dhumateng [[évolusi]]. Prabawa Goethe kasebar ing saindhenging Éropah, lan salaminipun satunggal abad ngajeng karyanipun arupiwujud sumber inspirasi utami ing [[musik klasik|musik]], [[drama]], lan [[puisi]].
 
== Pirsanana ugi ==
352.737

besutan