Victoria saking Britania Raya: Béda antara owahan

→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud
(→‎Awal kagesangan: éjaan, replaced: Uskup → Biskop)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
'''Victoria''' (Alexandrina Victoria) ([[24 Mèi]] [[1819]] – [[22 Januari]] [[1901]]) punika [[Ratu]] saking [[Britania Raya lan Irlandia]] wiwit tanggal [[20 Juni]] [[1837]], lan [[Kaisar India|Ratu India]] wiwit tanggal [[1 Januari]] [[1877]], dumugi sédanipun taun 1901. Pamaréntahanipun langkung saking 63 taun, [[Pratélan ratu lan raja ingkang paling lami nguwaos ing Britania Raya|langkung lami tinimbang raja utawi ratu Britania pundi kémawon]]. Pamaréntahan Victoria dipuntengeri déning èkspansi ageng-agengan saking [[Imperium Britania]]. [[Zaman Victoria]] punika puncak saking [[Révolusi Industri]], satunggiling wekdal éwah-éwahan [[sosial]], [[ékonomi]], lan [[tèknologi]] ingkang wigatos ing Britania Raya. Ing masa kasebat, [[Imperium Britania]] dumugi puncakipun lan dados satunggiling nagari [[adhi kuwaos]] ingkang digjaya.
 
Victoria, ingkang mèh sapenuhipun rahipun [[Jerman]] (kejawi saking leluhuripun [[Sophia saking Hanover]] ingkang arupiwujud wayah saking garis pawèstri saking [[James I saking Inggris|James I]]), punika ratu pungkasan saking [[Dinasti Hanover]]; panggantosipun, [[Raja Edward VII]] asalipun saking [[Saxe-Coburg lan Gotha|Dinasti Saxe-Coburg lan Gotha]].
 
== Awal kagesangan ==
352.737

besutan