Akihito: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Akihito''' (明仁), ({{lahirmati||23|12|1933}}), punika [[Kaisar Jepang|kaisar]] [[Jepang]] kaping 125, ingkang mréntah wiwit taun [[1989]], nggantosaken bapanipun kaisar [[Hirohito]] ingkang tilar donya.
 
Akihito minangka putra angka gangsal KaisarMaharaja Showa ([[Hirohito]]) lan Maharani Kojun ([[Nagako]]). Sesebatanipun ''Tsugo no miya'' (継宮; Putra Tsugo) nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwucal guru pribadi lan salajengipun sinau ing Pamulangan Dhasar Laré Jaler lan Pamulangan Madya nalika iku, Pamulangan Sapantaran (Gakushuin sasampunipun 1947), 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun. Kala pamaréntahanipun dipunwastani [[Heisei]].
 
== Ugi pirsani ==
63.840

besutan