Piagam madinah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud
c (clean up, replaced: dokumen → dhokumèn (2) using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
 
'''Piagam Madinah''' ([[Basa Arab]]: '''صحیفة المدینه''', ''shahifatul madinah'') uga kakenal karo sebutan '''Konstitusi Madinah''', ya iku sawijining dhokumèn sing disusun déning [[Muhammad]], sing arupiwujud sawijiné perjanjian formal antarané Muhammad karo kabèh suku-suku lan kaum-kaum wigati ing Yathrib (sing saiki jenenge[[Madinah]]) ing taun 622.<ref>"Muhammad", ''Encyclopedia of Islam Online''</ref><ref>Watt. Muhammad at Medina and R. B. Serjeant "The Constitution of Medina." ''Islamic Quarterly'' 8 (1964) p.4.</ref> Dokumen mau kasusun nganti jelas kanggo tujuan utama ya iku mungkasani pertentangan sengit antarané [[Bani 'Aus]] lan [[Bani Khazraj]] ing Madinah. Kanggo iku dhokumèn mau netapake sejumlah hak-hak lan kuwajiban-kuwajiban kanggo kaum [[Muslim]], kaum [[Yahudi]], lan komunitas-komunitas pagan Madinah; saéngga ndadeake sadaya dadi siji kesatuan komunitas, sing ing basa arab mau ''[[ummah]]''.
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan