Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

30 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(rujukan)
 
== Laladan kakuasaan ==
Wewengkon sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarané ing Pajang, Bagelan, sapérangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]]-istanane) uga ana sing ning wewengkon [[kabupatèn Kulon Praga]] ya iku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wewengkon sing ning [[Kulon Praga]] mbiyènbiyèn tau dadi [[kabupatèn]] dhéwé ya iku [[Kabupatèn Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wewengkon kabupatèn Kulon Praga sing dadi pérangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
== Raja-raja ==
{{familytree | |so|v|ma | |ra|-|-|v|-|-|-|-|pa|-|-|-|-|-|-|-|-|v|-|re | | | | | | | | |ma=[[Mangkudiningrat]]|ra=Ratu Ayu|pa='''[[Paku Alam II]]'''</br>1830-1858|re=[[Resminingdyah]]|so=???}}
{{familytree | | | | |!| | | | | |,|-|-|-|^|-|-|-|.| | | | | | | | | | | |!| | | | | |}}
{{familytree | | | |gu|-|v|-|na | |pr|-|pa|v|gu | |pr|v|pak|-|gu | | | | | | | | | | | | |gu=Gusti Kanjeng Raden Ayu*|na=[[Nataningprang]]|pr=Pramèswari|pa='''[[Paku Alam III]]'''</br>1858-1864|pak='''[[Paku Alam V]]'''</br>1878-1900}}
{{familytree | | | | | | | |!| | | | | | | | | | | | |!| | | | | | | |!| | | | | | | |}}
{{familytree | | | | | | |pa|-|pr | | | | | | |si|-|-|v|-|-|pak | | | | | | | | | | | |pa='''[[Paku Alam IV]]'''</br>1864-1878|pr=Pramèswari</br>''Puteri Bupati Banyumas''|si=[[Siti Juléka]]|pak='''[[Paku Alam VI]]'''</br>1901-1902}}
{{familytree | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |pa | | | | | | | | |pa='''[[Paku Alam X]]'''</br>2016-......|pr=Pramèswari}}
{{familytree/end}}}}
*Gusti Kanjeng Raden Ayu dhaup saorane kaping telu, yaiku kelawan [[Nataningprang]], [[Paku Alam III]] lan [[Paku Alam V]].<ref name=":0" />
 
== Uga delengen ==
== Pranala njaba ==
* [http://www.4dw.net/royalark/Indonesia/pakualam.htm Pakualaman ing basa Inggris]
== Rujukan ==
 
{{reflist}}
{{clear}}
<center>
2.684

besutan