Kumarin: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎Aktivitas Biologis: ganti isi, replaced: serangga → gegremet (5)
(→‎top: ganti isi, replaced: kabentuk → kadhapur)
(→‎Aktivitas Biologis: ganti isi, replaced: serangga → gegremet (5))
 
== Aktivitas Biologis ==
Salah siji jinis kumarin ya iku [[preosen]] kang diisolasi ing taun 1976 saka tanduran''[[Ageratum houstanianum]]'' nyebabake [[metamorfosis]] dini ing pirang-pirang [[spésies]] [[seranggagegremet]] kanthi mudhune tingkat [[hormon panoman]] seranggagegremet saéngga nyebabake pambentukkan seranggagegremet diwasa kang [[mandul]].<ref name="Chang"/> Pamudhune tingkat [[hormon]] uga mudhunake produksi [[feromon]] déning seranggagegremet lanang saéngga daya tarik sèksual marang seranggagegremet wadon dadi mudhun.<ref name="Chang">Chang F, Hsu CL. 1981. Preocene II affects sex attractancy in medfly. ''Bioscince'' 31:676-677.</ref> Kanthi kaprigelan kaya mau, preosen duwé potensi minangka [[insektisida]] kang duwé prabawa mung marang spésies sasaran.<ref name="Chang"/>
 
== Uga delengen ==
348.872

besutan