Hemiptera: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: srangga → gegremet (2), Srangga → Gegremet (4)
(→‎top: éjaan, replaced: ordo → ordho (3))
(ganti isi, replaced: srangga → gegremet (2), Srangga → Gegremet (4))
 
| regnum = [[Animalia]]
| phylum = [[Arthropoda]]
| classis = [[SranggaGegremet|Insecta]]
| ordo = '''Hemiptera'''
| ordo_authority = [[Linnaeus]], 1758
| subdivision_ranks = Subordo<ref>[http://www.itis.gov/servlet/SingleRpt/SingleRpt?search_topic=TSN&search_value=103359 Hemiptera]. Integrated Taxonomic Information System (Sistem Informasi Taksonomi SranggaGegremet sing Kagabung).</ref>
| subdivision = Auchenorrhyncha {{br}} Coleorrhyncha {{br}} Heteroptera {{br}} Sternorrhyncha
}}
 
'''Hemiptera''' iku [[ordho]] saka [[sranggagegremet]] sing uga ditepungi minangka '''kepik sajati''' (sanajan sapérangan anggota Hemiptera dudu kepik sajati). Hemiptera kapérang saka 80.000 [[spésies]]<ref>[http://www.discoverlife.org/mp/20o?search=Hemiptera Hemiptera] DiscoverLife.</ref> sranggagegremet kaya déné [[tonggèrèt]], [[tuma godhong]], [[anggang-anggang]], [[walang sangit]], lan liya-liyané. Kéwan-kéwan iki kabèh duwé ciri-ciri mirunggan ya iku cangkem awangun [[dom]] lan ora ngalami [[metamorfosis]] sampurna.
 
SranggaGegremet cilik sing ditepungi minangka [[kepik]] ''(ladybug)'' ora kalebu sajeroning Hemiptera, nanging kalebu sajeroning ordho Coleoptera ([[kumbang]]) amarga duwé béda ing pérangan [[anatomi]] lan siklus uripé.
 
== Rujukan ==
 
[[Kategori:Hemiptera| ]]
[[Kategori:SranggaGegremet]]
 
 
352.737

besutan