Avertebrata: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: srangga → gegremet (2), Srangga → Gegremet
(→‎top: éjaan, replaced: dipatrapaké → dicakaké)
(→‎top: ganti isi, replaced: srangga → gegremet (2), Srangga → Gegremet)
[[Gambar:Calopteryx virgo male.jpg|thumb|right|200px|[[SranggaGegremet]] iku conto invertebrata.]]
'''Avertebrata''' utawa '''Invertebrata''' iku istilah sing dicakaké déning [[Chevalier de Lamarck]] kanggo nuduhaké [[sato kéwan]] sing ora ndarbèni balung mburi. Invertebrata nyakup kabèh kéwan kajaba kéwan [[vertebrata]] ([[pisces]], [[reptil]], [[amfibia]], [[manuk]], lan [[mammalia]]. Conto invertebrata ya iku [[sranggagegremet]], [[ubur-ubur]], [[hydra]], [[nus]], lan [[cacing]]. Invertebrata nyakup watara 97 persèn saka kabèh anggota [[Karajan (biologi)|kingdom]] [[Animalia]].
 
Lamarck mérang invertebrata sajeroning rong golongan ya iku ''Insecta'' (sranggagegremet) lan ''Vermes'' (cacing). Nanging saiki, invertebrata diklasifikasèkaké sajeroning punjul 30 sub-fila wiwit saka organisme sing simpel kaya [[porifera]] lan [[cacing pipih]] nganti organisme sing luwih komplèks kaya [[mollusca]] lan [[arthropoda]].
 
Ana 9 filum sajeroning klafisikasi avertebrata ya iku:
352.737

besutan