Basa Walanda: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: disebut → karan (3)
(→‎top: éjaan, replaced: - → -)
(ganti isi, replaced: disebut → karan (3))
| notice = IPA
}}
'''Basa Walanda''' iku [[basa]] Jermanik Kulon kang dipituturaké déning 20 yuta jiwa ing saindhenging donya. Sajeroning basa Walanda, basa iki disebutkaran ''het Nederlands'' utawa ''de Nederlandse Taal''. Sajeroning [[Basa Inggris]] disebutkaran ''Dutch'' utawa ''the Dutch Language''.
 
== Klasifikasi ==
 
Biyèn, nalika suku-suku Jerman teka manggon ing sungapan [[Kali Rhein]], [[Kali Maas]] lan [[Kali Schelde]], kaum Frankia ya iku kang paling dominan lan pengaruhé gedhé dhéwé kanggo tuwuhing basa Walanda ing tembé mburi tinimbang suku-suku kang isih cedhak perkerabatané kaya déné suku Frisia lan Saxon kang luwih akèh urip ing pasisir wektu semana, mliginé manggon ing sisih wétan [[Kali IJssel]].
Amarga saka iku kakerabatan antara basa Walanda lan basa Jerman cedhak banget. Bebarengan karo basa Jerman Hulu (basa Jerman baku) lan basa Jerman Hilir, kang ora adhedhasa basa Frankia, basa Walanda kalebu apa kang disebutkaran kulawarga basa Jermanik Kulon-Kontinental. Kulawarga iki minangka cawang saka basa Jermanik lan basa Jermanik dhéwé minangka cawang saka [[basa Indo-Éropah]].
<!--
 
352.737

besutan