Segara Tengah: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎Géografi: éjaan, replaced: pérangan saka → péranganing)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
[[Gambar:Mediterranean Sea 16.61811E 38.99124N.jpg|thumb|300px|Citra satelit]]
'''Segara Tengah''', kadhangkala disebutkaran '''Segara Mediterania''' ('Mediterrania' tegesé 'dharatan/nagari tengah') iku [[segara]] antarbawana dumunung ing antarané [[Éropah]] ing sisih lor, [[Afrika]] ing sisih kidul lan [[Asia]] ing sisih wétan, nyakup wewengkon kang jembaré 2,5 yuta km².
 
Ing jaman biyèn, segara iki minangka jalur lalu lintas kang ramé, kanggo perdaganan lan ''pertukaran'' budaya antara wong [[Mesir]], [[Yunani Kuno]], [[Romawi Kuno]] lan [[Timur Tengah]]. [[Sajarah Mediterania]] wigati kanggo mangertèni asal lan perkembangan [[Peradaban Kulon]].
352.737

besutan