Métabolisme: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
c (clean up, replaced: protein → protéin (4) using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
'''Métabolisme''' minangka modhifikasi [[senyawa kimia]] kanthi [[biokimia]] ing sajeroning [[organisme]] lan [[sèl (biologi)|sèl]]. Metabolisme nyakup sintesis ([[anabolisme]]) lan panguraian ([[katabolisme]]) [[molekul]] [[kimia organik|organik]] komplèks. Metabolisme racaké dumadi saka tahapan-tahapan sing nglibataké [[enzim]], sing dikenal uga minangka [[jalur metabolisme]]. [[Metabolisme total]] arupa kabèh prosès biokimia ing sajeroning organisme. [[Metabolisme sèl]] nyakup kabèh prosès kimia sajeroning sèl. Tanpa metabolisme, makluk urip ora bakal bisa tahan urip.
 
Produk metabolisme disebutkaran ''metabolit''. Cawang [[biologi]] sing nyinaoni komposisi metabolit kanthi sakabèhané sajeroning sawiji tahap perkembangan utawa ing sawiji pérangan awak dijenengaké [[metabolomika]].
<!--
The term is derived from the [[Greek language|Greek]] (from μεταβολισμος ("metabolismos"))word for "change", or "overthrow" ([http://www.etymonline.com Etymonline])).
352.737

besutan