Aksara Cinten tradhisional: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
(→‎top: ganti isi, replaced: disebut → karan)
'''Aksara Cina tradhisional''' (正體字, [[pinyin]]: zhèngtǐ zì) iku siji saka rong sèt aksara standar [[basa Cina|basa Cina tinulis]] kontèmporèr. Sèt liyané ya iku [[Hanzi prasaja]]. Aksara Cina (Hanzi) tradhisional akèh dipigunakaké ing [[Hong Kong]], [[Makau]], [[Taiwan]], lan komunitas [[Cina]] ing njaban rangkah.
 
Sajeroning lingkungan wong-wong Cina, Hanzi tradhisional uga disebutkaran '''Aksara angèl''' utawa '''Aksara komplèks''' (繁體字/fantizì), utawa kanthi lésan '''Aksara lawas''' (老字/laozi).
 
Sajeroning program-program pangetikan komputer, Hanzi Tradhisional paling kerep diwakili nganggo skéma pengkodhean aksara [[Big5]].
352.737

besutan